Zakonom o poljoprivrednom zemljištu propisana je obveza praćenja stanja poljoprivrednog zemljišta kroz ispitivanje plodnosti tla koje se provodi u ovlaštenim laboratorijima. Hrvatski centar za poljoprivredu, hranu i selu uz to što je ovlašten za ispitivanje plodnosti tla ima i status referentnog laboratorija te je zadužen za kontrolu provedbe kako na terenu tako i u laboratorijima.

S tim u vezi, upućujemo Obavijest koja se nalazi u privitku svim posjednicima dugogodišnjeg zakupa, zakupa i koncesije državnog poljoprivrednog zemljišta koje se nalazi na području Općine Đulovac .

Uz dopis u privitku nalazi se i kraći Upitnik i Zahtjev u vezi ispitivanja plodnosti tla kojeg je potrebno popuniti od strane poljoprivrednih proizvođača (posjednika državnog poljoprivrednog zemljišta) i dostaviti u Hrvatski centar za poljoprivredu, hranu i selo putem e-mail-a: zzt@hcphs.hr ili poštom na adresu Vinkovačka cesta 63c, Osijek (Zavod za tlo) ili na e mail Općine Đulovac: opcina.djulovac@gmail.com i/ili poštom ili osobno na adresu Općina Đulovac , Đurina 132 43 532 Đulovac

Tekst obavijesti sa upitnikom i zahtjevom za uzimanjem uzoraka možete preuzeti na linku:

Icon
Obavijest posjednicima
Icon
Upitnik u vezi ispitivanja plodnosti tla
Icon
Zahtjev za ispitivajem polodnosti tla

Za sve dodatne informacije, možete kontaktirati gospođu Branku Grahovac

 

mr.sc. Branka Grahovac

viša koordinatorica za zaštitu i praćenje stanja poljoprivrednog zemljišta

Odjel za praćenje stanja poljoprivrednog zemljišta

Vinkovačka cesta 63c, 31 000 Osijek

Tel: +385 31 275 181

Mob: + 385 99 589 9351