Službe civilne zaštite Bjelovar Vam, u namjeri što boljeg preventivnog informiranja građana i turista o odgovornom ponašanju te pravilnim reakcijama u ljetnom razdoblju, u privitku šalje informativni letak na hrvatskom i engleskom jeziku „ODGOVORNO LJETOVANJE“.

Predlažemo objavu informativnog letka na vašim službenim web stranicama, društvenim mrežama ili oglasnim mjestima. Riječ je o kratkom pregledu preporuka i uputa za građane tijekom aktualne turističke i protupožarne sezone, a sve s ciljem upoznavanja sa savjetima kojima je svrha odgovorno ponašanje u prirodi i sprečavanje ugrožavanja zdravlja uzrokovanih toplinskim valovima, praćenja najava vremenskih nepogoda, te važnih napomena koje se odnose na prevenciju nastanka požara.

Naravno, u slučaju stvarne potrebe za angažmanom i/ili koordinacijom jedne ili istovremeno više žurnih službi (policije, vatrogasaca, hitne medicinske službe, gorske službe spašavanja i drugih službi i udruga građana uključenih u operativni sustav civilne zaštite) građanima i turistima je Županijski centar 112 Bjelovar na raspolaganju 24 sata dnevno i osigurava zaprimanje dojava na jedinstveni europski broj za hitne službe 112 putem telefona, SMS poruka i e-poziva iz vozila, te je u mogućnosti zaprimiti i hitne pozive na stranim jezicima (engleski, njemački, talijanski, mađarski i slovački).

U slučaju potrebe za dodatnim informacijama molimo Vas da nam upit dostavite putem e-pošte (bjelovar112@civilna-zastita.hr).

ODGOVORNO LJETOVANJE-hrvatska verzija

ENJOY YOUR VACATION RESPONSIBLY-english version